Himalája étkezési só 1kg (finom őrlésű)
|
Leírás és Paraméterek
Himalája étkezési só (finom őrlésű) bemutatása
Himalájai sónak nevezik a - világ második legnagyobb sóbányájából - a Khewra sóbányából (Punjab tartomány, Pakisztán) származó kősót. A Himalájától kb. 300 km-re fekszik. A kősórétegek a néhány száz millió évvel korábban hullámzott őstengerek helyén alakultak ki. A fehéres, átlátszó színűek mellett jellegzetes pirosas-rózsaszínes sókristályok kerülnek felszínre. Ez az elszíneződés a vas-oxidnak köszönhető.
Az étkezési tisztaságú himalája só a hagyományos konyhasóhoz hasonlóan főzésre, ízesítésre használható, melynek 97-98%-a NaCl. Emellett nyomokban kb. 10-féle egyéb ásványi anyagot is tartalmaz. A hagyományos konyhasóval szemben a tisztítatlan természetes kősókristályokat sokan egészségesebbnek tartják, ugyanis a normál asztali só finomításakor különféle segédanyagokat használnak, mint például az alumínium-hidroxidot.
Finom és durva őrlésű is kapható. Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Kezeletlen, természetes só
Kiszerelés
1 kg
Himalájai sónak nevezik a - világ második legnagyobb sóbányájából - a Khewra sóbányából (Punjab tartomány, Pakisztán) származó kősót. A Himalájától kb. 300 km-re fekszik. A kősórétegek a néhány száz millió évvel korábban hullámzott őstengerek helyén alakultak ki. A fehéres, átlátszó színűek mellett jellegzetes pirosas-rózsaszínes sókristályok kerülnek felszínre. Ez az elszíneződés a vas-oxidnak köszönhető.
Az étkezési tisztaságú himalája só a hagyományos konyhasóhoz hasonlóan főzésre, ízesítésre használható, melynek 97-98%-a NaCl. Emellett nyomokban kb. 10-féle egyéb ásványi anyagot is tartalmaz. A hagyományos konyhasóval szemben a tisztítatlan természetes kősókristályokat sokan egészségesebbnek tartják, ugyanis a normál asztali só finomításakor különféle segédanyagokat használnak, mint például az alumínium-hidroxidot.
Finom és durva őrlésű is kapható. Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Kezeletlen, természetes só
Kiszerelés
1 kg
Származás | Pakisztán |
Vélemények

12 értékelés





Írja meg véleményét!
Marianna |

2020. 08. 02.
Évek óta használom ezt a sót, nagyon szeretem. Ásványi anyagokkal teli, egészségesebb a hagyományos sónál. Ajánlom bátran másoknak is.
Dóri |

2019. 08. 22.
Ez az első próbálkozásunk a himalája sóval, de elégedettek vagyunk vele. Érezhetően másabb, kellemesebb ízt ad az ételeknek, és kevés is elég belőle.
Zsolt |

Igazolt vásárlás
2017. 03. 28.
Az íze nagyon jó, ajánlom.
H. Dóra |

2016. 03. 08.
A hagyományos 'fehér' (mindenféle adalékanyagot tartalmazó) só egészséges alternatívája, és még nem is olyan drága! A lányom pedig nagyon szereti a színét! Ha tehetem, már nem is használok más sót.
Ildikó |

2016. 01. 11.
Annyi rosszat hallani a hagyományos konyhasókról, ezért döntöttem hosszas kutatás után a Himalája só mellett. Ha belegondolunk, 1kg sót több hónapig használunk, így elenyésző a különbség árban a hagyományos és a Himalája só között. Mindenkinek ajánlom, nagyon elégedett vagyok vele.
Winter Ádámné |

2015. 08. 31.
A barátaim már régóta használják jó tapasztalatokkal és nagyon örültem,hogy ilyen kedvező áron rendelhettem önöktől ezt a természetes ásványt . Csak ezt használom .
Ani |

2014. 11. 01.
A legjobb só a világon! Gyönyörű a színe, egészséges. A finom őrlésűt főzéshez, a durvát az asztali sódarálóba töltöm.
Kuci |

2014. 05. 22.
Kifejezetten jó minőségű só, ezért is rendeltem. Bár nem eszem, hanem szappangyártáshoz használom, ott is kiválóan lehet vele dolgozni. Ilyen nagyszerű a természet.
Lantos Gabriella |

2014. 03. 14.
Ez a legjobb minőségű só, amivel valaha is sóztam. Tényleg jó ízű só. Nem is kell belőle sok, jól adagolható. És a legfontosabb: nincs benne csomósodásgátló !!
V.Gyöngyi |

2013. 07. 19.
Nekem a hagyományos asztali sóval készített ételektől égett a gyomrom.Mióta váltottam Himalája sóra a panaszaim nem jelentkeztek.
N. Ildikó |

2013. 04. 25.
Én a háztartásban, és kozmetikum készítésben is használni fogom !
V Rita |

2011. 09. 22.
Már jó ideje himalája sóval készítem az ételeket. Fontos, hogy ne vegyenek el és ne adjanak hozzá semmit a sóhoz, amivel naponta ízesítem a családomnak főzött ételt. Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt másoknak is csak ajánlani tudom.